Angelica Kitchen
När vi nådde dagens mål som var den veganska ekologiska restaurangen Angelica Kitchen (www.angelicakitchen.com) i East Village upptäckte vi att Angelicas granne var en Italienare som även de hade en hel del veganskt på menyn. Detta gjordes oss glada men förvirrade. Bestämde oss dock för att hålla oss till den ursprungliga planen. Kan hända att Vegan1.5 återkommer och gör ett besök hos Italienaren John (www.johnsof12thstreet.com).
Menyn var asieninspirerad med ett flertal ris och nudelrätter, men då vi ätit asiatiskt ett par dagar i rad valde vi ett annat spår. Anna valde en gyllengul "Butternut Squash" soppa till förrätt, medan Kim körde på en "Hummus tallrik" med knaprigt hårt pitabröd, morrötter, rättika och selleri, Vi blev båda nöjda. Soppan var len och krämig men saknade lite sälta. Hummusen var enligt oss en perfekt hummus.
Kims huvudrätt hette "Three Bean Chili" och var en stark och mustig chili. Till detta fick han en klick Cream fraiche plus läckert blå majschips. Anna som länge gått och suktat efter en god vegansk pastarätt fick här stillat sitt begär.
"Penne puttanesca" är en pastarätt med oliver, kapris, tomatsås toppad med tofu ricotta. Rätten var om något lite torr men den för oss nya ricottaosten vägde upp.
Svaga som vi är föll vi som vanligt för frestelsen att beställa in en efterrätt. "Äppelparfaiten" som valet föll på bestod av olika lager av äpple, kex och vaniljmousse. Vårt val visade sig vara ett mycket bra val.
Lokalen kändes trendig men ändå avslappnad och familjär. Servicen var mycket bra. Värt att notera är att man inte kan boka bord och att restaurangen enbart accepterar kontanter.
Angelica Kitchen tillhör kategori 1: veganskt
Vegan 1.5 i siffror:
7- Världsklass
6- Mästerligt
5- Ja tack
4- Bra
3- Godkänt
2- Nja
1- Nej tack
Angelica Kitchen:
Maten: 6
Miljö: 5
Service: 6
Prisvärt: 4







comments
Trackback