Ayurveda Café
Efter en riktigt härlig sensomrig oktoberdag i Central Park promenerade vi från öst till väst för att ta oss till vårt mål, den indiska restaurangen Ayurveda Café på Upper West Side (http://www.theayurvedacafe.com/) Kort efter att vi slagit oss ned kom servitrisen in med en liten förrätt. Vi trodde att detta var en liten aptitretare som man ofta får på indiska restauranger. När samma servitirs en stund senare kom in med två större brickor med smårätter försökte vi vänligt berätta att vi inte har beställt något än. Det visade sig dock att här har man inga valmöjligheter,utan fick snällt ta det som bjöds för dagen. Den enda frågan vi fick var vilken färg vi ville ha på riset, brunt eller vitt.
Som tur var visade det sig att alla utom två rätter var veganska. Brickan bestod av någon slags friterad grönskasbulle (vilken var god), en lins- och böngryta, en sallad, någon spenatröra, och tofu i en intetsägande sås. Till detta serverades ett gott bröd, som inte var det klassiska indiska naanbrödet utan ett chapatibröd.
Inte heller efterrätten fick vi välja, utan den plockades fram när vi var klara med våra tallrikar. Vi minns tyvärr inte vad denna kallades, men det smakade som en söt vetemjölsdeg dränkt i olja.
Restaurangen kör dagligen med konceptet färdig meny (som dock ändras från dag till dag). Enligt hemsidan ska rätterna som serveras alltid innehålla 6 olika smaker: salty, sweet, sour, bitter, astringent and pungent.
Ayurveda Café tillhör kategori 2: vegetariskt.
Vegan 1.5 i siffror:
7- Världsklass
6- Mästerligt
5- Ja tack
4- Bra
3- Godkänt
2- Nja
1- Nej tack
Ayurveda Café
Maten: 3
Miljö: 3
Service: 3
Prisvärt: 2





comments
Trackback