Candle 79
Candle 79 måste klassas som en lyxigare restaurang inom veganområdet. Visa av erfarenhet från vårt besök i januari reserverade vi ett bord. Detta var dock ingen garanti för att vi skulle vara där i tid...
Trots en akademisk halvtimma blev vi vänligt mottagna och hänvisade till ett bord en våning upp. Servitören presenterade kvällens "specials". Anna valde "live stuffed zucchini blossoms" vilket var typ friterade tofuostfyllda zucchiniblommor. Ord är överflödiga. I väntan på detta bjöd kocken oss på en aptitretare bestående av syrlig Quinoaröra. Kim valde dock en förrätt ur menyn. Guacamole Timbale, vilket var en fantasifull blandning av bananchips guacamole, bönröra och tomatsalsa.



Till huvudrätt valde Anna som redan började bli mätt en Ceasar sallad med grillad seitan och cashewparmesan. Parmesanen var ruggigt lik dess animaliska förebild. På tallriken såg det lite ut men var en redig portion. Fräsch och spännande. Kim tog Spaghetti and wheat balls. Ljuvlig och vällagad tomatsås med rostad vitlök spenat och även här cashewparmesan. Wheat bollarna var bland de bästa veggobollar vegan 1.5 har smakat.


Trots fullständig matkoma var vi tvungna att beställa in en Mexican brownie med hemmagjord vaniljglass kolasås och pecannötter till efterrätt. Efter denna gudomliga final har vi som ni säkert förstår svårt att se någon annan restaurang överträffa kvällens matupplevelse.

Vegan 1.5 i siffror:
7- Världsklass
6- Mästerligt
5- Ja tack
4- Bra
3- Godkänt
2- Nja
1- Nej tack
Candle 79:
Maten: 6
Miljö: 5
Service: 5
Prisvärt: 4

comments
Postat av: Susanna Maria J
Vilken middag! :D Lyxigt!
Svar:
Kim och Anna
Trackback